У п’ятницю, 29 березня, У Львівському національному університеті ім. І. Франка створили центри для наукових досліджень. Про це повідомляє кореспондент ІА «Вголос».

Також на відкриття до Львова завітала й міністр освіти та науки України Лілія Гриневич та розповіла, що такі новації роблять тому, що зараз наука дуже пасе задніх, тож учених потрібно мотивувати.

«Це частина великої програми, яку ми розпочали, — розбудова мережі центрів колективного користування обладнанням у наших ЗВО. Університетська база наукових досліджень потерпає від нестачі матеріально-технічного забезпечення сучасним обладнанням, і дуже часто наші молоді вчені виїжджають із України через низькі заробітні платні і через те, що не можуть задовольнити свій науковий інтерес. Саме тому для нас важливо, щоб ці центри були, як магніти, що будуть приваблювати вітчизняних науковців», — сказала Гриневич.

Відомо, що на цю програму цьогоріч виділили 33 мільйони гривень, 8,5 із яких витратили на відкриття центрів на двох факультетах Франкового вишу.

«Рівень науки впливає на якість освіти в університетах. Чим кращі наукові дослідження, чим більше викладачів у них залучені, тим вища якість освіти у ЗВО», — зазначила міністр.

Нагадаємо, платна форма навчанні в українських ЗВО може бути не по кишені.

ІА "Вголос": НОВИНИ