Про це сказав член Української народної ради, письменник Іван Драч на прес-конференції сьогодні.

Іван Драч розповів, що на останньому засіданні Української народної ради було складено звернення до українського народу, в якому йдеться про необхідність підтримки у другому турі президентських виборів Юлію Тимошенко.

«Ті, хто 7-го лютого не прийдуть на вибори або проголосують проти обох кандидатів, тим самим висловлять свою підтримку Віктору Януковичу», – сказав Іван Драч.

Іван Драч розповів, що думки членів Української народної ради розкололися, проте під зверненням на підтримку Юлії Тимошенко підписалися такі відомі особистості, як Дмитро Павличко, Левко Лук’яненко, Іван Дзюба, Володимир Василенко, Юрій Мушкетик, Олег Чорногуз, Ігор Юхновський, Юрій Щербак, Мирослав Попович.

Член Української народної ради, письменник і дипломат Юрій Щербак сказав на прес-конференції, що заклики не приходити на вибори або не підтримувати жодного кандидата, тому що люди все рівно не мають вибору, є політичними технологіями, створеними поза межами України.

«Ми не є членами БЮТу і не можемо дати гарантій з мокрою печаткою за Юлію Тимошенко, проте можна чітко уявити, що чекає Україну, якщо переможе Віктор Янукович – митний союз з Росією та Білорусією, ізоляція від Європи. Тимошенко звинувачують в авторитаризмі, але хіба Янукович – демократ широкого профілю? Ми знаємо сильні і слабкі сторони Тимошенко і віримо, що вона наведе лад у державі, тим більше, якщо прем’єром за неї буде Тігіпко, якому вона неодноразово пропонувала цю посаду», – сказав Юрій Щербак.

Юрій Щербак також відзначив, що Юлія Тимошенко може встановити в Україні загальнонаціональне керівництво ,об’єднати Західну та Східну Україну.

Українська народна рада була створена у грудні 2009 року як народний парламент і у першому турі президентських виборів підтримувала діючого Президента Віктора Ющенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ