Кабінет Міністрів України звільнив Івана Ліщину, що обіймав посаду заступника міністра юстиції – уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на відповідне розпорядження, розміщене на урядовому сайті.

«Звільнити Ліщину Івана Юрійовича з посади заступника міністра юстиції України – уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини з 13 вересня 2019 р. за власним бажанням», - йдеться в розпорядженні.

З 2016 року Ліщина обіймав цю посаду, за цей час 840 рішень ЄСПЛ були закриті в Комітеті міністрів Ради Європи як виконані за три роки. Він також зазначив, що це в рази більше, ніж за всі попередні роки.

«Це були успішні 38 місяців: 50 свідків по Криму та 80 - по Донбасу, сотні документів, експертних висновків, відео та фотоматеріалів; дві нових заяви до ЄСПЛ проти РФ: щодо політв’язнів та моряків (по останнім Суд видав забезпечувальний захід щодо медичного обслуговування)», - написав ексзаступник на своїй сторінці у Facebook.

Проте він все ж представлятиме Україну на слуханнях ЄСПЛ у скарзі проти Росії щодо Криму, яку розглядатимуть 11 вересня, незважаючи на звільнення.

Загалом, у середу Кабінет Міністрів звільнив 36 заступників міністрів, які працювали в 12 міністерствах.

Як писав «Вголос», у середу, 4 вересня, Кабінет Міністрів України своїми розпорядженнями звільнив 36 заступників і перших заступників міністрів з 12 міністерств.

ІА "Вголос": НОВИНИ