Про це заявив виконуючий обов'язки голови правління УЗ Євген Кравцов, пише «Сегодня».

«Якщо правильно будувати систему корпоративного управління, то вона будується зверху вниз, з начальника депо побудувати її не вийде. Питання з акціонером вирішене – це Кабінет міністрів. Наступне питання – це формування наглядової ради і виділення певних корпоративних управлінських рішень з політичного контексту в чисто матеріальний, а наступний рівень це правління – СЕО та члени правління», – сказав він в ході інспекції Бескидського залізнодорожнього тунелю, де був даний прогноз по завершенню будівництва в Карпатах.

Кравцов висловив надію, що так і станеться – наглядову раду УЗ буде сформовано вже впродовж декількох тижнів.

«Я не можу розписатися і сказати точно, що це буде так чи сяк, але я скажу, що план певний був і залишається, який полягає в тому, що ми повинні сформувати наглядову раду. У мене є великі надії, що це буде зроблено дуже якісно в частині його складу і протягом найближчих декількох тижнів. За результатами цього процесу, вже спільно з наглядовою радою, буде перезапуск правління, ну і питання, пов'язане з обранням глави», – констатував керівник «Укрзалізниці».

Нагадаємо, заявки на конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради «Укрзалізниці» подали понад 50 претендентів. Прийом документів на конкурс на зазначені посади тривав до 20 листопада. Тим часом, прем'єр міністр України Володимир Гройсман зазначав, що нове правління ПАТ може бути призначено, не чекаючи формування наглядової ради.

У той же час, за словами прем'єра, в найближчі тижні Кабінет міністрів повністю змінить систему корпоратизації державних підприємств. Зараз вона передбачає відкриті конкурси за призначенням керівників держпідприємств і призначення незалежних наглядових рад. Також передбачається, що топ-менеджери держкомпаній повинні отримувати зарплати на рівні приватного сектора.

ІА "Вголос": НОВИНИ