В інтерв'ю ТСН політик зізнався, що дарує представникам духовенства автомобілі, котрі не вважає елітними.

«А що таке елітні автомобілі? Автомобілі займають останнє місце. І не треба звертати уваги на те, на якому автомобілі пересувається той чи інший архієрей… Дороги в Україні залишають бажати кращого. На «Бентлі» я не бачив жодного представника церкви. Ні на «Бентлі», ні на «Ролс-Ройсі». На «Мерседесах» бачив. Я не бачу в цьому нічого поганого», – сказав депутат. 

Разом з тим, Новинський заявив, що не визнає УПЦ КП:

«Такої церкви не існує. Це не церква, це політична організація. Філарет – це ж політик, він же не духовна людина. Патріарх Кирил – це, в першу чергу, духовна фігура, це глава церкви. А Філарет не визнаний ніким, це розкольник».

Раніше з'явилася інформація про те, що настоятель «Десятинного монастиря» УПЦ МП на території Національного музею історії України Юрій Харон є власником двох квартир і двох дорогих автомобілів.

Ще 15 листопада глава РФ Володимир Путін, його кум, представник України у ТКГ Віктор Медведчук та Патріарх Кіріл відвідали Ново-Єрусалимський чоловічоий монастир в Істрі Московської області, де домовлялися про обмін полоненими.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ