[media=134406,134407,134408] 

На сайті Кримської єпархії УПЦ МП зазначають, що у форумі взяли участь «молодіжні активісти, представники низку регіонів і міст військової слави Російської Федерації, «народних республік Донбасу», Південної Осетії, Придністров’я і Білорусії, загальною кількістю понад 150 осіб».

Сепаратисти повідомляють, що перед присутніми виступив депутат Держдуми РФ, герой Росії Володимир Шаманов (включений в санкційні списки ЄС і України), керівник Російського загальнонародного союзу Сергій Бабурін, керівник інформаційного агентства «NewsFront» Костянтин Книрик, перший заступник голови комітету з освіти Держдуми РФ Олег Смолін, самопроголошений «голова» Євпаторійської міської ради Олеся Харитоненко.

Повідомляють, що під час «заходу» розгорнули «прапор перемоги» площею 200 квадратних метрів.

Форум позиціонує себе як «форум сучасної російської геополітики» та проходить під девізом «За Росію! За перемогу! За нашу велику Батьківщину!».

Один з учасників заходу політолог-сепаратист Володимир Рогов розповів, що цьогоріч на форум «вперше після перевороту» приїхали учасники із Запоріжжя, Києва, Харкова, Одеси та ін. міст України. Таким чином, каже сепаратист, вони «починають закладати основи для відновлення постукраїнського простору – після його звільнення».

«Релігійна правда» наголошує, що, незважаючи на участь у форумі представників названих міст, прапора України на фото- і відеозйомках з місця події помічено не було. Сам Рогов бачить Україну частиною «русского мира» нарівні з Уралом, Сибіром, «Новоросією» і т.п.

Повідомляють, що участь у цьому форумі взяла «делегація з «ЛНР» та радник Путіна Сергій Глазьєв.

ІА "Вголос": НОВИНИ