Такі цифри оприлюднили експерти компанії AccuWeather. Ще в середу аналітики компанії називали іншу суму – $160 млрд, пише Інтерфакс.

Якщо прогноз підтвердиться, він буде найбільш руйнівним стихійним лихом в історії США, перевершивши збиток від урагану «Катріна», який у 2005 році практично повністю зруйнував Новий Орлеан і коштував економіці Штатів $125 млрд.

Ураган вже завдав чималих збитків енергетичному сектору США – в країні зупинено роботу багато нафтопереробних заводів, порти і трубопроводи, призупинено роботу на нафтових платформах у Мексиканській затоці і видобуток на сланцевих родовищах у Техасі. Крім того, багато районів Г'юстона, четвертого за величиною міста в США, будуть непридатні для життя найближчими тижнями або навіть місяці через повені і погані санітарні умови.

Г'юстон і його околиці, які охопив ураган «Харві», генерують до 3,5% американського ВВП і забезпечують 2,4% усіх робочих місць у США.

Як писав «Вголос», кількість жертв буревію «Харві», що сколихнув штат Техас у США минулої п'ятниці та викликав повені, зросла до 44 людей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ