Про це у коментарі cайту львівських новин Вголос повідомив заступник голови УРП Ростислав Новоженець.

«Ми, через Галицький районний суд, подали скаргу в Апеляційний адміністративний суд. Скаргу прийняли і тепер нам залишається чекати коли закрутиться увесь судовий процес», – поінформував Ростислав Новоженець.

Він нагадав, що головна аргументація відмови у задоволенні позову член УРП Григорія Ангела до Львівської міської ради – відсутність Закону, який би передбачав демонтаж пам’ятників.

«Це смішно, оскільки не може бути передбачений Закон на кожен крок. Ми апелювали до того, що є Закон «Про місцеве самоврядування в Україні», де серед делегованих повноважень є контроль за містобудівною документацією та різноманітними спорудами, тобто місцеві органи самоврядування вирішують стояти їм чи вони є з порушеннями і мають бути демонтовані», – сказав Ростислав Новоженець.

Нагадаємо, 18 січня цього року Галицький районний суд Львова відмовив члену УРП у позові щодо демонтажу Монументу слави на вул. Стрийській за безпідставністю вимог. В УРП рішення суду назвали необ’єктивним.

Справа щодо демонтажу Монумента слави на Стрийській розглядалася за позовом члена УРП Григорія Ангела до міськради. Позивач обґрунтовував свою вимогу тим, що, по-перше, монумент ніде не зареєстрований і не стоїть на балансі жодної структури, а також вшановує окупантів українського народу.

Натомість комуністи стверджують, що Монумент слави у Львові був збудований за кошти громади.

ІА "Вголос": НОВИНИ