Покарати винних у зриві програми безкоштовної медичної діагностики закликає владу «Наш край».

Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба «Нашого краю».

За його словами, відповідальні за провал безкоштовної медичної діагностики мають бути покарані.

«Безкоштовну діагностику, яку обіцяли впровадити в Україні з 1 липня та заклали на її реалізацію в бюджет 2 млрд гривень – провалено. Чиновники зазначають, що не встигають зробити це технологічно. Отже, через безвідповідальність урядовців, українці не отримають понад 50 діагностичних і лікувальних послуг, які були передбачені програмою. Відповідальні за провал мають бути покарані», – зазначив Олександр Мазурчак.

У партії «Наш край» переконані, провал програми свідчить про відсутність розуміння в чиновників реального стану справ у медичній сфері.

«Пацієнтів перевели з однієї системи реєстрації та обслуговування на іншу, а надати зручні безкоштовні послуги не змогли. Проекти замість реформ стали звичною справою для чиновників», – зазначив голова Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Мирослав Хом’як.

«Наш край» закликає владу зробити глобальні висновки з провалу старту безкоштовної діагностики та покарати винних.

«Медична реформа має спиратися на реальність, а не на фантазії. Інакше ті, хто провалили безкоштовну меддіагностику сьогодні, завтра провалять державу», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, урядова програма «Безкоштовна діагностика», яка передбачає безоплатні послуги з медичного діагностування, мала стартувати 1 липня 2019 року. Минулого тижня голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко пояснив, що через технічні умови запуск програми влітку практично неможливий.

ІА "Вголос": НОВИНИ