Документ ще не підписаний, але прес-секретар прем’єра Наталія Тімакова заявила, що проект розпорядження про продаж вже підготовлений і його незабаром буде підписано, повідомляє «DT.UA».

Представники «Роснафти», Мінекономрозвитку та апарату першого віце-прем’єра Ігоря Шувалова, який займається питаннями приватизацію, від коментарів відмовилися. Як раніше заявляв міністр економрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, держпакет може бути проданий двома траншами. На даний момент 69,5% нафтової компанії належить «Роснафтагазу» і 19,75 британській компанії BP.

Аналітик з UBS Костянтин Черепанов вкрай скептично поставився до планів продажу «Роснафти» за ціною не нижче IPO 2006 року. «З початку року капіталізація компанії знизилася на 5,5%, сама компанія під західними санкціями, що не дасть компанії розвиватися. В цих умовах знайти покупця за такою ціною – завдання практично нездійсненне», – заявив Черепанов.

«З липня цього року барель нафти впав на 40%. До того ж «Роснефть» має значний чистий борг – 45 млрд доларів на кінець вересня. Де будуть шукати покупця, та ще і за такою ціною – для мене загадка. На даний момент інвестори дуже насторожено ставляться до російського ринку», – додав Костянтин Черепанов.

ІА "Вголос": НОВИНИ