Про це повідомляє Урядовий портал.

Після схвалення членами уряду антикорупційний законопроект направлять на розгляд до Верховної Ради України.

Як повідомили у КМУ, документ презентували та обговорили на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у понеділок за участі представників Уряду, контролюючих органів, народних депутатів України з профільних комітетів Верховної Ради, підприємців, бізнес-асоціацій та громадських організацій.

«Спільний антикорупційний законопроект податкових змін має на меті спростити життя для бізнесу та усунути ті перепони, які заважають підприємцям нормально працювати та розвиватися. Зокрема, законопроект передбачає спрощення адміністрування податків, що дозволить скоротити витрати коштів та часу для бізнесу. Ще одна ціль – зменшити можливості маніпуляцій з боку ДФС та, відповідно, тиск на бізнес, створити рівні та зрозумілі «правила гри» для бізнесу і забезпечити умови для його розвитку», - йдеться у повідомленні.

У Кабміні також зазначили, що ключові податкові зміни включають також введення податкових канікул на п’ять років для новоствореного малого бізнесу, запровадження прозорого відшкодування ПДВ через єдиний реєстр та передачу баз даних від Державної фіскальної служби до Мінфіну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ