Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав міністр екології Остап Семерак.

«Це – реакція уряду на мій звіт щодо інспекції національних парків Карпатського регіону. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить варварську вирубку лісів», – ідеться в повідомленні.

Уряд також дав доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів та про результати у двотижневий строк поінформувати Кабінет Міністрів.

Також відомства за місяць мають опрацювати та подати Кабінету Міністрів відповідні проекти актів щодо «реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного органу контролю в цій сфері та передачі йому всіх контрольних функцій».

У Мінприроди наразі опрацьовують питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад.

Також ухвалено рішення про звільнення керівника Держлісагентства.

ІА "Вголос": НОВИНИ