Про це повідомляє Корреспондент

План передбачає проведення урочистих заходів за участю представників органів виконавчої влади, депутатів Верховної Ради, місцевого самоврядування, громадськості 28 червня в Києві та інших населених пунктах.

Передбачене покладання квітів до пам'ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику в Києві, в інших населених пунктах - до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним діячам держави.

У військових частинах, закладах культури, закладах для дітей і молоді передбачене проведення інформаційних, освітніх і патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз'яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, формування правової культури, виховання громадянської свідомості і поваги до Основного закону.

Передбачене проведення в Києві науково-практичної конференції з питань удосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні за участю Конституційної комісії, а також тематичних наукових конференцій і засідань за круглим столом у регіонах.

Міністерству закордонних справ доручено забезпечити проведення закордонними дипустановами святкових заходів за участю українських товариств за кордоном.

Також МВС і Національна поліція мають забезпечити охорону громадського порядку і безпеки дорожнього руху в місцях проведення святкових заходів.

Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення разом з Національною громадською телерадіокомпанією України (НГТУ) доручено сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації святкових заходів.

Нагадаємо, перша редакція Конституції України була затверджена 28 червня 1996 року. Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної української держави, її суверенітет і територіальну цілісність.

ІА "Вголос": НОВИНИ