Про це повідомляє DW.

«На засіданні уряд має намір ввести у дію статтю 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусових заходів щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов’язань», – йдеться у повідомленні. 

Оглядачі зазначають, що в результаті ухвалення урядового рішення, яке має бути погоджене Сенатом, регіональний уряд може бути відсторонений від виконання обов’язків та оголошено дострокові місцеві вибори. 

Як відомо, 10 жовтня у парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, проте набрання сили цим документом було відкладене.

Потім прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Але у призначений день Пучдемон у своєму листі прем’єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори із центральним урядом.

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.

ІА "Вголос": НОВИНИ