Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«25 травня 2016 року Луцькою міською радою було прийнято звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо антинародної газової політики Кабінету Міністрів України. Проте, жодних дій, з метою зупинення згубної газової політики та псевдореформ Кабінету Міністрів України, ні з боку Президента України, ні Верховної Ради України не здійснено.

Стан економіки в Україні з кожним днем погіршується, а це призводить до закриття підприємств та скорочення робочих місць. Безробіття набуло катастрофічного рівня і навіть за офіційними даними становить майже 10%.

Протягом останніх двох років втрачено близько 2 млн робочих місць. При цьому у кілька разів зросли тарифи на газ, теплову та електричну енергію, втричі подешевшала національна валюта. Реальні доходи населення в 2015 році зменшилися на 26,6%, порівняно з 2014 роком. У першому півріччі 2016 року темпи падіння виробництва не знизилися, продовжує зростати безробіття, збільшується рівень бідності, особливо серед працюючих громадян», – зазначив депутат Андрій Козюра.

Обранці громади вважають, що чинний уряд «продовжив згубну для українців політику Яценюка, не запропонував плану та програми урядових дій щодо подолання кризових явищ, а тому цими кроками розчавлює останні сподівання громадян».

«Ціна на газ для населення, яка впливає на тарифи на тепло і гарячу воду, встановлена на рівні ціни імпортного газу. При цьому, як свідчать статистичні дані, для потреб населення фактично вистачає значно дешевшого газу власного видобутку, так як в Україні видобувають 19,9 млрд м куб і 17,2 млрд м куб споживають громадяни на всі потреби. Це означає, що в комунальні тарифи для населення повинна бути закладена зовсім інша вартість газу. Українцям власний газ продають по 285 доларів за тисячу кубометрів. Для порівняння, Казахстан, власний газ продає своїм громадянам по 82 долари за тисячу кубометрів, Росія – по 92 долари, Грузія, яка не має газу власного видобутку – по 223 долари за тисячу кубометрів.

На сьогодні, близько 80 % населення України перебуває за межею бідності, тарифи на житлово-комунальні послуги в державі вищі, аніж в Європі, а заробітні плати в десятки разів менші, ніж в розвинених країнах», – наголосив Андрій Козюра.

Відтак, депутати Луцької міської ради  просять Президента та парламент негайно втрутитись у ситуацію і «припинити здирницьку політику Кабінету Міністрів щодо несправедливих тарифів та знищення українського народу».

«Хочу наголосити, що кожної сесії ми приймаємо звернення, але в мене таке враження, що це, як зайцеві «стоп-сигнал». Реакція на ці звернення – банальні відписки. Доки буде та Верховна Рада, яка є, і Кабмін, буде така ситуація», – заявив «свободівець» Микола Федік.

ІА "Вголос": НОВИНИ