Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу в п'ятницю, передає Корреспондент

«Ціна на газ у цьому опалювальному сезоні змінена не буде. Я про це сказав. Я дотримуватимусь свого слова. Дійсно, є питання і про це заявив представник МВФ в Україні, у тому, щоб вирівняти комерційну ціну на газ, і ціну для населення. Ми зараз працюємо з МВФ. Ми маємо свою думку. Я з деякими питаннями не погоджуюся. Я вважаю, що має бути справедливе формування ціни в країні і потрібно все так побудувати, щоб не виникало ніяких корупційних проявів», - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр України підкреслив, що різниця в тарифах на газ для комерційних і побутових споживачів - явище погане, оскільки тоді цією різницею можна маніпулювати. Однак, Україні потрібно створити конструктивну систему захисту населення від можливого подорожчання ціни на газ.

Гройсману також не подобається тенденція щодо постійного підвищення цін на електрику, у тому числі й для промисловості.

«Нам потрібно більше отримати інформації і аргументів від Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг. Це незалежний регулятор, він не підкоряється нікому і вони мають пояснити перед суспільством, чому вони піднімають ціни», - зазначив Гройсман.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ