Про це повідомляє УП

У листі уряд просить суддів врахувати той факт, що Гаврилова «зарекомендувала себе ефективним керівником, який сумлінно виконує обов'язки».

Також Кабмін зазначає, що підсудна застосовує в роботі «новаторський підхід до вирішення питань».

«Тому відсторонення Гаврилової Л.В. від займаної посади матиме негативні наслідки для діяльності зазначеної Служби», - резюмують в уряді.

Листа підписав заступник держсекретаря Кабінету міністрів Володимир Федорчук.

У Центрі протидії корупції заявляють, що таке звернення є тиском на суд і це - протизаконно.

«Фактично, представники уряду намагаються втрутитися у діяльність судових органів та вплинути на суддю з метою прийняття ним конкретного рішення», — каже юрист центру Денис Свириденко.

Зазначимо, що 23 січня детективи НАБУ повідомили голові Державної аудиторської служби Гавриловій про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.

Водночас сама Гаврилова стверджує, що вносила в електронні декларації правдиві відомості та називає провадження, яке веде щодо її статків НАБУ, наслідком тиску на неї.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати для голови Держаудитслужби запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.

Однак 25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб.

30 січня Солом'янській суд відмовив САП у задоволенні клопотання щодо відсторонення від посади голови Держаудитслужби Гаврилової, яку підозрюють у незаконному збагаченні.

САП вирішила оскаржувати це рішення.

Користувачі Фейсбук висміяли главу Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову, яку звинувачують в незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень. В інтерв'ю чиновниця сказала, що у всіх українців є золоті злитки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ