Про це заявив міністр міжнародної торгівлі королівства Ліам Фокс, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на британські ЗМІ.

Міністр назвав рішення парламенту «рішучим кроком», після якого назад шляху немає.

«Щоб ні в кого не залишилося сумнівів: шанси того, що Великобританія зупинить процес виходу з Євросоюзу, дорівнюють нулю», – заявив Фокс.
Напередодні Палата громад підтримала поправку про надання парламенту додаткових повноважень із контролю над процесом виходу країни зі складу ЄС.

Згідно з цим рішенням, тепер уряд повинен буде отримати схвалення законодавчого органу перш, ніж укласти фінальну угоду з Брюсселем щодо умов виходу з ЄС.

Раніше цього тижня Палата лордів виступила за надання права парламенту накладати вето на підсумкову угоду між Лондоном і Брюсселем. За нього проголосували 354 членів верхньої палати британського парламенту, проти – 235.

Після цього поправка була спрямована на розгляд до Палати громад.

Представник британського прем'єр-міністра Терези Мей заявляв, що уряд виступає проти цієї ініціативи, оскільки вона «може підірвати здатність ведення переговорів таким чином, щоб укласти кращу угоду для Великобританії».

Процес виходу Великобританії з ЄС було запущено 29 березня 2017 року, після того, як євроскептики більшістю голосів здобули перемогу на референдумі 2016 року.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ