Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду країни. Документ розміщений на сайті глави держави. «Беручи за основу статтю 130 Конституції Вірменії, прийняти відставку уряду», – йдеться в указі президента.

Лідер протестного руху депутат Нікол Пашинян оголосив, що буде домагатися формування тимчасового уряду та позачергових виборів, повідомляє Newsam.

Як писав «Вголос», 23 квітня очільник уряду Вірменії Серж Саргсян, через якого у країні другий тиждень не вщухають протести, подав у відставку.

У Вірменії пройшло масове імпровізоване вуличне святкування у зв'язку з відставкою прем'єр-міністра Сержа Саргсяна. Щасливі протестувальники разом з військовими влаштували ходу прямо на головній алеї Єревана.

Нагадаємо, 17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром, лідер опозиційної партії «Громадський договір» та голова парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної «оксамитової» революції.

Незважаючи на заклики з боку представників влади про те, щоб почати політичний діалог, опозиціонери продовжують виступати з вимогою про зміну влади. Учасники акцій періодично проводять мітинги, ходи, перекривають вулиці, намагаються перешкодити роботі державних органів.

У п'ятницю, 20 квітня, зранку сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти прем'єрства Сержа Саргсяна, розбившись на групи, вийшли на вулиці Єревану з метою перекриття руху транспорту.

22 квітня вірменська поліція повідомила про 232 людини, затримані у зв’язку з протестами у столиці країни Єревані. Згодом у столиці Вірменії військові приєдналися до мітингувальників.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ