Постанову щодо цього прийняли сьогодні на засіданні уряду, пишуть «Українські новини».

Відповідно до документа, чисельність апарату прем'єр-міністра залишилася в кількості 40 осіб.

Разом з тим, Кабмін передбачив створення в структурі секретаріату уряду директорату координації державних політик і стратегічного планування, директорату публічної адміністрації, директорату цифрового розвитку уряду, директорату моніторингу та контролю, урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як відомо, в квітні Кабінет міністрів схвалив план заходів щодо пілотного проекту реформи державного управління в 9 міністерствах. Головним акцентом реформи є зміна структури центральних органів виконавчої позбавлення їх невластивих повноважень.

Зокрема, в міністерствах будуть створюватися профільні департаменти (гендиректорати), які будуть працювати над формуванням політики в своїх сферах.

Перший етап передбачає реформування 9 міністерств: охорони здоров'я, освіти і науки, аграрної політики і продовольства, фінансів, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, енергетики та вугільної промисловості, інфраструктури, юстиції, соціальної політики, а також секретаріату Кабміну.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ