Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час наради з представниками автотранспортних підприємств, що здійснюють пасажирські перевезення сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами Олега Синютки, аналізуючи скарги мешканців області на лінію 112, видно, що найбільше жителів Львівщини турбує відсутність покриття на дорогах та неякісні пасажирські перевезення. Зокрема, люди жаліються, що перевізники самостійно змінюють маршрути, не доїжджають до деяких сіл тощо. На думку голови облдержадміністрації, встановлення засобів навігації допоможе істотно покращити сервіс надання пасажирських перевезень.

Олег Синютка закликав перевізники встановлювати навігаційне обладнання, бо інакше вони не зможуть їздити у області.

«Той, хто має трекери, їздитиме на Львівщині, а хто не має – не працюватиме на території області», – сказав голова адміністрації.

В свою чергу директор департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Андрій Щеп’як розповів, що трохи більше двохсот автобусів на Львівщині  уже обладнано GPS-трекерами, а решту планують встановити до кінця цього року.

Як писав «Вголос», з 1 серпня на Львівщині в тестовому режимі має розпочати роботу єдина диспетчерська служба, яка відстежуватиме роботу приміського та міжміського пасажирського автотранспорту.

ІА "Вголос": НОВИНИ