Про це повідомив на спец брифінгу в Пентагоні представник Комітету начальників штабів ВС США генерал Кеннет Маккензі, передає ТАСС.

За словами Маккензі, по об'єкту в районі Дамаска «випустили 76 ракет». По другій цілі в провінції Хомс було випущено 22 ракети, причому в цьому ударі брали участь всі три країни. Третій об'єкт – бункер, в якому, як стверджують США, зберігалася хімічна зброя, був атакований 7-ма ракетами.

«Удар був завданий по трьом чітко визначеним цілям», – заявив Маккензі, зазначивши при цьому, що оцінка завданих збитків все ще триває.

«Ми завдали шкоди цим об'єктам, не зустрівши протидії», – сказав він.

У свою чергу, офіційний представник американського міноборони Дана Уайт на спецбрифінгу заявила, що ракетні удари США, Великобританії і Франції по об'єктах в Сирії знищили всі задані цілі.

«Ракети успішно вразили кожну з обраних цілей», – сказала вона.

Уайт підкреслила, що США не хочуть розв’язувати конфлікт в Сирії, але Вашингтон не буде миритися з порушеннями міжнародних норм. Метою політики США в Сирії залишається боротьба з тероризмом і розгром угруповання «Ісламська держава».

«Ми не шукаємо конфлікту, але ми не можемо допустити настільки жахливі порушення міжнародного закону», – сказала вона.

«Нашою єдиною метою залишається «ІД», а не участь у сирійській громадянській війні», – заявила вона.

Уайт зазначила, що Росія розпочала кампанію дезінформації в зв'язку з подіями в Сирії, за добу число її «інтернет-тролів» зросло на 2000%.

«Російська компанія дезінформації вже почалася. За останні 24 години відбулося зростання числа російських «тролів» в розмірі 2000%», – додала вона.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг та канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримали удари, нанесені по Сирії, а Тереза Мей заявила, що удар по Сирії був законним і мав на меті послабити здатність режиму досліджувати, розробляти та розміщувати хімічну зброю.

Президент України Петро Порошенко назвав удари, завдані силами США, Франції та Великої Британії по об’єктах хімічної зброї у Сирії справедливою відповіддю на злочин проти людяності – хіматаку у Думі 7 квітня. 

Як відомо, в ніч на 14 квітня збройні сили США, Великобританія і Франція завдали удари по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю.

Сирійські ЗМІ повідомили про трьох постраждалих унаслідок ракетних ударів.

У Міноборони Франції оприлюднили відео авіаударів по Сирії.

ІА "Вголос": НОВИНИ