Про це сповістила речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

За її словами, акцію протесту у Краковці припинили о 14 год, у Раві-Руській - о 15 год.

Раніше повідомлялося, що протест міжнародному пункті пропуску Шегині-Медика припинили о 13.00 год.

Нагадаємо, учора з'явилася інформація про те, що мітингарі планують блокувати кордон протягом усього дня. Сьогодні громадяни почергово вийшли із пікетом перед пунктами пропуску у Шегинях, Раві-Руській та Краковці.

Нагадаємо, 30 січня ввечері у Раві-Руській громадяни також заблокували кордон. Тоді місцеві повідомляли «Вголосу», що на пункт пропуску прибули працівники СБУ і завертають автомобілі із товаром назад до Польщі

Очевидці розповіли «Вголосу», що працівника СБУ, який в той день перевіряв автівки у Раві-Руській, митник вивіз із кордону у багажнику свого автомобіля, адже люди погрожували не відпустити його.

За інформацію Львівської ДФС, блокування кордону громадяни припинили опівночі.

Тоді ж Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявив, що у блокуванні пункту-пропуску у Раві-Руській винні місцеві митники.

Як нам стало відомо, під час останнього протесту у Раві-Руський депутат Львівської обласної ради від БПП Роман Демчина посварився із народним депутатом Володимиром Парасюком, перебуваючи напідпитку.

Раніше люди проводили аналогічні акції протесту, вимагаючи скасування закону про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону, який набрав чинності 1 січня. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ