Про це вона повідомила у «Facebook».

«Так, я іду у відставку разом з міністром», – написала вона. 

«Ми багато обговорювали можливість нашої подальшої роботи в уряді, а також наслідки нашої заяви, розуміючи зовнішню загрозу та чітко усвідомлюючи політичні наслідки. Але ми бачимо, що загрози в середині України та стрімке повернення її до темного минулого часів перед Революцією гідності, є набагато сильнішими та будуть мати набагато гірші наслідки для майбутнього України, ніж зовнішні загрози. Ми не можемо постійно жити в болоті, що гниє, бо це те, що власне хоче агресор: щоб ми довго та болісно помирали від гангрени, викликаної корупцією правлячої еліти, непрофесійним керівництвом, свідомим та наполегливим розвалом державного управління, слабкими інститутами, деморалізованим зневіреним населенням та дрібними злодюжками на всіх щаблях влади, які готові продати майбутнє своєї країни за копійки замість того, щоб увійти в історію героями», – пояснила вона своє рішення.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Кононенко ці звинувачення заперечив. Він також заявив, що Абромавичуса можуть замінити заступником голови АП Віталієм Ковальчуком.

Натомість Національне антикорупційне бюро пообіцяло розслідувати факти, які навів Абромавичус. 

ІА "Вголос": НОВИНИ