[media=78477,78478] 

Після серії андеркартових поєдинків на свій прощальний бій у кар’єрі вийшов найуспішніший боксер-професіонал західної України Андрій Котельник. Якщо відверто, то не вірилося в те, що срібний призер сіднейської Олімпіади та колишній чемпіон світу за однією з найпрестижніших версій WBA зможе програти свій прощальний бій перед рідними вболівальниками.

В прохолодний вечір на «Арені Львів», на якій, до речі, Андрій Котельник боксував вперше, галичанину довелося протистояти у рейтинговому поєдинку проти грузинського боксера Олександра Бенідзе. Останній, до слова, хоч і залишив не найгірше враження, однак у рейтинговому поєдинку не створив господарю рингу жодних проблем.

Андрій переважав суперника у кожному з раундів і цілком заслужено здобув перемогу за очками. У другому раунді поєдинку Андрій після серії влучних ударів відправив Бенідзе у нокдаун. У наступних раундах львів’янин був значно точнішим та швидшим за суперника, а відтак наш боксер фактично не залишив шансів своєму супернику на перемогу. Олександр Бенідзе витримав завершення поєдинку, не опинившись другий раз у нокдауні. Грузин довів, що підборіддя у нього міцне, однак цього виявилося замало, аби створити серйозні проблеми Великому уже у минулому боксеру – Андрієві Котельнику.

Після бою, у якому Андрій переміг за одноголосним рішенням суддів (тричі по 80:71), він подякував глядачам за підтримку не тільки протягом даного поєдинку, а й протягом усієї кар’єри. Сказати, що вона була успішною – не сказати нічого. Лише одиниці у світі стають призерами Олімпіади та чемпіонами світу серед професіоналів…

Після бою Андрія Котельника у ринг вийшли головні діячі боксерського вечора у Львові – Олександр Усик та південноафриканець Даніель Брюєр. Одразу з першого раунду стало помітно, що супернику українця у цьому поєдинку буде не солодко. Сашко переважав Брюєра в усіх компонентах. Серйозну заявку на перемогу у цьому двобої Усик зробив ще у першому раунді, однак чомусь відтягнув боксерське шоу на інші трихвилинки. Якщо відверто, то у кожному з них Усик повністю контролював хід бою і відтягував нокаут на потім. Протистояти на рівних африканець не зміг, більше того, не було видно завдяки чому він зможе переламати хід поєдинку.

Боксерський вечір на «Арені Львів» завершився у сьомому раунді, коли після серії ударів Усик відправив суперника у нокаут. «Арена Львів» зірвалася оваціями. Те, на що усі чекали, сталося у другій половині поєдинку.

Новоспечений інтерконтинеттальний чемпіон світу за версією WBO після бою не тільки подякував вболівальникам, а ще й нагадав свій патріотизм, привітавши «Арену Львів» словами «Слава Україні!».

Богдан Пастернак, «Вголос»

Фото: Богдан Заяц

ІА "Вголос": НОВИНИ