Про це Усик заявив в інтерв'ю Максиму Шиліну на телеканалі 112 Україна

Фінальний бій суперсерії, в якому зустрінуться Усик і Гассієв, має відбутися в Саудівській Аравії в травні цього року, однак російські функціонери виступили з ініціативою перенести бій до Росії. Назвали навіть конкретну дату – 22 липня, День боксу РФ. І виявили готовність перебити в грошах пропозицію Саудівської Аравії. Втім, Усик з цього приводу не переймається.

«Мені байдуже, де вигравати. Напевно, це не зовсім чесно та об'єктивно, але як Бог дасть, так і буде. Для мене не має значення, куди їхати, скрізь буду кістьми лягати, але робити свою улюблену справу. Тож почекаймо, нехай оголосять, де це буде відбуватися, а коли ми дізнаємося точну дату бою, тоді й будемо планувати свій тренувальний графік», - заявив Усик.

Українець згоден, що у разі перенесення бою до РФ, це буде за напруженням пристрастей вже більше, ніж просто бій.

«Зрозуміло, що будуть розгойдувати ситуацію, однозначно будуть це робити, і від цього нікуди не втечеш, але я зміню це. Це не буде політикою, це буде боксом! Мені не потрібна політика, тому що в ній занадто багато бруду, який мене не влаштовує. Мене влаштовує спорт – бокс», - заявив Усик.

Нагадаємо, тиждень тому Усик переміг латвійця Майріса Брієдіса у важкому поєдинку за очками і вийшов у фінал суперсерії, де зустрінеться з росіянином Муратом Гассієвим. Бій відбудеться в Саудівській Аравії в травні цього року, на кону 4 пояси у важкій вазі і 10 млн дол.

ІА "Вголос": НОВИНИ