Українського боксера вкотре запитали, чи вважає він Крим частиною території України. Варто відзначити, що Усик народився в Сімферополі, де живуть його близькі.

«Я не був у Криму вже півроку. Відзначав свята в Києві зі своєю сім'єю. Я тут живу вже багато часу, дочка пішла в школу, діти – в садок. А в своє улюблене місто їжджу, тому що у мене там куми, близькі. Я там народився, там охрестився. Як кажуть, коли починаєш літати, не забувай, з ким ти повзав».

«Коли я готувався до бою проти Гловацький, до мене в Польщі приходили журналісти, теж, напевно, з вашого каналу «1+1» – прим.), і задавали ці питання. Я не папуга, щоб повторювати вам по сто раз – що, де, коли».

«Скажіть мені, будь ласка. Ось ваша мета – провокувати мене і говорити такі дурниці про мене. Щоб потім якісь люди з не зовсім нормальним мисленням говорили: «Ти пес, зрадник». Я когось зрадив з вас, що ви мені такі собачі питання задаєте?

Я представляю Україну в усьому світі. Прапор піднімається український. Гімн грає український. Ось моя відповідь вам, провокатори».

Нагадаємо, в 2016 році журналісти телеканалу «1+1» вже задавали Усику аналогічне питання. Тоді боксер відповів: «Крим – це Крим», що викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.

27 січня в Ризі відбудеться бій Усика проти чемпіона WBC Майріса Брієдіса (24-0, 18 КО) в рамках півфіналу World Boxing Super Series.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ