«Взагалі увесь суд був як пародія (якщо м'яко сказати)», - написав він на своїй сторінці у соцмережі. 

Подаємо його розповідь про засідання суду:

«Спершу сказали адвокату, що їй дозволили побачити Олега у СІЗО, і поки вона туди добралася, намагалися провести засідання без захисника. Олега бачили лише через плазму - засідання, у якому підозрюваний був лише онлайн. Панас виглядав добре, навіть усміхався, слідів побиття не було, казав що нагодували, лише постійно засинав: все тривало 6 годин. Прокурор так заїкався, що після першого виступу усі наступні кілька годин казав лише «на розгляд суду».

Його повноваження взяла суддя. Адвокат не бачила підзахисного, тому наполягала на конфіденційній зустрічі, як на основному його право. Суддя Волокітіна Н. Б. відмовила, мовляв, його бачив адвокат, який наданий був державою. Але на тій зустрічі він лише запитав чи потрібен він чи буде приватний...

Затримали Олега із десятками порушень. Його затримали й тримали із закритими очима, лише по дорозі у Київ він дізнався, що це була міліція. Протокол був заповнений аж через 8 годин, хоча це робиться відразу... Олегу на 220 сторінках інкримінують всяке, але із почутого – те, що він провокував масові заворушки і захоплення київської адміністрації.

Із доказів - лише відео із ютубу, на якому його начебто у касці упізнали. Це подано як прінт-скрін і роздруковано на чб-принтері, на якому реально нічого не видно. Коли запитали слідчого про джерела тих відео - відмазався, що все що треба надано. Свідків насправді немає. але яко свідків предсталено міліціонерів, які бачили оте відео на ютубі і упізнали на ньому Олега, хоча вони в житті його не бачили.

Просили на час слідства не затримувати Олега на 2 місяці, а дати на поруки, які гарантували мер Львова Садовий і 5 нардепів, які були на засіданні. Але слідчий Коновод В. аргументував утримання під вартою усіма можливими в законі варіантами, зокрема, тим що Олег прописаний у Львові і не зможе приїжджати у Київ, може знищувати докази і погрожувати свідкам ітп... Ото все довго переказувати. Порушень повно, прямих звинувачень немає. але суддя як стінка - що б не казала адвокат - на все були відмазки неаргументовані. Фото- і відеозйомка заборонені, тому нічого немаю, фотоапарат довелося залишити на вході у суд».

Нагадаємо, сьогодні Печерський райсуд Києва обрав львівському фотографу та активісту Євромайдану Олегу Панасу запобіжний засіб у вигляді 2-місячного арешту за участь у масових заворушеннях

 За фотографом Олегом Панасом полювала міліція, бо він фотографував «беркутівців», які били людей – Сех

Нагадаємо, що Олега Панаса затримали учора на вул. Городоцькій. Йому інкримінують 5 статей.

Як відомо, Олег Панас фотографував розгін Євромайдану і штурм Банкової.

Учора львів’яни пікетували обласну міліцію з вимогою відпустити Олега Панаса.

ІА "Вголос": НОВИНИ