Його оприлюднила сестра Сенцова Наталія Каплан.

У листі політв’язень написав,  що впевнений у перемозі України.

«І я не буду говорити, що ми подивимося хто кого. Я і так знаю, хто переможе. Прагнення до свободи і прогресу не зупинити», – написав він.

Також Сенцов закликає українців не звільняти полонених за будь-яку ціну, а використовувати їх як зброю проти ворога. «Не треба нас витягувати за будь-яку ціну - перемога від цього не наблизиться. Використовувати нас як зброю проти ворога – так», – вважає ув’язнений кінорежисер.

Він запевнив, що тримається в ув’язнені та назвав себе та інших зарештованих політв’язнів «цвяхами в кришку труни тирана».

Нагадаємо, 25 серпня виповниться рік від того дня, коли суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Суд засудив українського кінорежисера до 20 років позбавлення волі, а активіста Олександра Кольченка до 10 років. Прокурор вимагав для Олега Сенцова 23 роки позбавлення волі, а для Олександра Кольченка – 12. Обоє мають відбувати покарання у колонії суворого режиму.

Світова спільнота не раз зверталась до російської влади з вимогою звільнити Сенцова та інших кримських активістів. Однак Росія до цих закликів не прислуховується.

ІА "Вголос": НОВИНИ