Про це повідомляє постійне представництво України в ООН, передає nv.ua.

«Я, Зейтуллаєв Р.Б., громадянин України, кримський татарин вчергове оголошою безстрокове голодування, відмовляюсь вживати їжу, перебуваючи в СІЗО №1 м. Ростова», — написав політв’язень у листі.

Також він просить ООН всебічно тиснути на уряд Росії «до повного звільнення всіх незаконно утримуваних у в’язницях громадян України і дотримання прав і свобод кримськотатарського народу».

26 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в окупованому РФ Криму осередку ісламської організації Хізб ут-Тахрір, до 12 років колонії суворого режиму.

Раніше, 7 вересня 2016 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок чотирьом кримським татарам, яких РФ звинувачувала у зв'язках з організацією Хізб ут-Тахрір. Мова йде про Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваітова і Нурі Прімова. Самі ж підсудні свою вину у нібито причетності до терористичної діяльності не визнали.

Варто зазначити, що заборонена в Росії Хізб ут-Тахрір виступає за об'єднання мусульманських країн в халіфат, відкидаючи при цьому терористичні методи.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ