Про це вони публічно оголосили у будівлі Верховного суду, передає «Сегодня».

За словами Кріса Гарда і Конні Йетс, їх дитина могла вирости здоровою, якби суди не блокували їх спроби отримати експериментальне лікування в США. Лікар повідомив, що після вивчення аналізів дитини, стало зрозуміло, що у нього відбулися незворотні ураження м’язів і тканин тіла, час згаяно. Після цієї інформації батьки здалися і відкликали свої апеляційні скарги.

Адвокат сім'ї Грант Армстронг пояснив, що вони вирішили припинити судовий розгляд після того, як отримали останні результати обстежень хлопчика, зроблені лікарнею Great Ormond Street Hospital. Вони прийшли до висновку, що дитині вже не можна допомогти.

«Найгірші побоювання батьків підтвердилися. Уже занадто пізно лікувати Чарлі», – сказав Армстронг.

Найближчим часом Чарлі Гарда повинні відключити від апарату штучної підтримки життя.

Справа Чарлі Гарда, який народився 4 серпня 2016 року, набула широкого суспільного резонансу після того, як британські суди, а потім Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняли рішення про необхідність відключення смертельно хворої дитини від апаратів штучного дихання і життєзабезпечення.

Чарлі народився з рідкісним генетичним захворюванням – синдромом виснаження мітохондріального ДНК. Батьки Чарлі до останньої можливості домагалися лікування свого сина. Гарда Конні Йейтс і Кріс Гард навіть зібрали близько 1,3 млн фунтів стерлінгів пожертвувань, для того, щоб оплатити експериментальне лікування Чарлі в США.

При цьому британські суди і ЄСПЛ винесли рішення відключити Чарлі від апарату штучного дихання і життєзабезпечення, оскільки на їхню думку, подальше лікування буде «продовжувати приносити Чарлі значної шкоди».

Поки лікарі відмовлялися продовжувати лікування, в боротьбу за його життя вступили світові лідери – Папа Римський і Дональд Трамп. З батьками Чарлі Гарда зв'язалася адміністрація США, а пізніше американський президент Дональд Трамп написав у своєму Twitter: «Якщо ми зможемо допомогти маленькому Чарлі Гарду, разом з нашими друзями з Великобританії і Папою Римським ми будемо раді зробити це».

Поки не повідомляється, коли Чарлі Гард буде відключений від апаратів штучного дихання і життєзабезпечення.

ІА "Вголос": НОВИНИ