Про це виданню Mukachevo.net ексклюзивно повідомив речник «Залізничної компанії Словаччини» Томаш Ковач.

Як поінформував Ковач, «Укрзалізниця» та «Залізнична компанія Словаччини» заявили про спільний інтерес щодо відкриття пункту перетину кордону Матьовце – Павлово для залізничних пасажирських перевезень.

«Метою цього проекту є забезпечення залізничного сполучення з Кошице до Ужгорода та наступного ширшого сполучення Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага», – розповів Ковач.

Зі слів Ковача, розглядаються два варіанти вирішення питання сполучення між Ужгородом та Кошице. Перший варіант – це приїзд потяга з Ужгорода до Матьовце по широкій колії, а потім у Матьовце потрібно побудувати спеціальну інфраструктуру для адаптації вагонів під європейську колію.

Інший варіант – це побудова 11 кілометрів європейської колії до Ужгорода.

«Залізнична компанія Словаччини» вже провела інспекцію станції Матьовце щодо вивчення інфраструктури, а також були зустрічі керівництва «Залізничної компанії Словаччини» з представниками фінансового управління та прикордонної поліції з метою ознайомлення з проектом», – зазначив речник «Залізничної компанії Словаччини» Ковач.

Наразі, за його словами, важливим кроком для реалізації проекту є переговори між ZSSK та ZSK щодо добудови залізничної інфраструктури та зміни статусу прикордонного залізничного пункту пропуску Матьовце-Павлово як пункту перетину і для пасажирських перевезень.

Як зазначає видання, за останніми повідомленнями «Укрзалізниці», серед її пріоритетів на найближче майбутнє значиться запуску інтерсіті Мукачево – Будапешт, а також відновлення роботи аеропорту «Ужгород».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ