Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає ЦТС.

За словами Москаля, найоперативніший запуск повноцінної роботи аеропорту можливий у разі взяття його в концесію компанією з країн ЄС. Єдина умова Закарпатської ОДА та облради для концесіонерів в разі успішного вирішення питання, – це відновлення регулярного авіасполучення між Ужгородом і Києвом.

Крім того, голова ОДА заявив, що після закінчення відповідної міждержавної угоди між Україною та Словаччиною аеропорт обслуговуватиме повітряні судна тільки у режимі прямої видимості.

«Якщо проект вдасться реалізувати, то на початковому етапі ми готові запустити щотижня три рейси Братислава-Ужгород-Київ», – розповів президент Vedecko-vyskumna, A.C. Роберт Спішак. – А в подальшому запустимо авіасполучення Ужгорода з Будапештом, Віднем, Прагою, а також курортами Туреччини, які дуже популярні в період відпусток».

Також під час переговорів була досягнута домовленість про те, що словацька компанія за свій рахунок проведе незалежну експертизу аеропорту Ужгород, щоб об'єктивно оцінити його технічний стан і балансову вартість, після чого направить лист до Закарпатської обласної ради з проханням надати аеропорт в концесію.

При цьому віддавати в концесію злітно-посадкову смугу не можна, нагадав Москаль. Остаточне рішення прийматимуть депутати обласної ради.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ