Про це заявив заступник голови адміністрації президента Росії Магомедсалам Магомедов, пише ria.ru.

«Я сьогодні розмовляв з міністерством культури. Напевно, треба на якомусь етапі дивитися репертуар, особливо державних театрів», – сказав Магомедов.

«Тут така інтерпретація Вагнера, що вона не сподобалася великій кількості людей, зачепила почуття віруючих, а цього допускати не можна. Вважаю, що ми не маємо права, особливо державна творча установа, ставити такі твори, які обурюють якусь частину населення й ображають почуття. Цього допускати не можна», – сказав він.

Магомедов вважає, що ухвалене Мінкультом рішення про звільнення директора новосибірського театру Бориса Мездрича правильне. «Треба буде і далі стежити, щоб на майданчиках важливих і загальноросійських театрів були твори, спрямовані на згуртування наших людей, на єдність народів країни, а не такі, які розколюють суспільство», – сказав заступник голови адміністрації президента.

Як писав «Вголос», у Росії, в місті Новосибірську в неділю, 29 березня, відбулися мітинг і «молитовне стояння на захист почуттів вірних» проти постановки в місцевому театрі опери Ріхарда Вагнера «Тангейзер».

Також стало відомо, що міністр культури Росії Володимир Мединський звільнив із посади директора Новосибірського театру Бориса Мездрича через скандал навколо цієї постановки і призначив на його місце іншого.

Окрім того, прокуратура порушила адміністративні справи у зв'язку з «оскверненням предметів релігійного шанування» проти Кулябіна і Мездрича. Однак суд припинив адміністративні справи у зв'язку з відсутністю складу злочину. Прокуратура оскаржила це рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ