В аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли до Греції з Києва, через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн.

Про це повідомляє "Європейська правда«.

Як розповів один із пасажирів, в суботу ввечері українці прибули д Афін двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів із »Борисполя« о 18:00) та авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту »Київ«).

Під час паспортного контролю їм відмовили у в’їзді та затримали. Серед них - 15 дорослих і двоє дітей 8 та 9 років.

»Коли ми приїхали в «Жуляни» нас на реєстрації суворо розпитували і розглядали весь пакет документів (ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою). Все показавши і розповівши, нас відпустили на паспортний контроль. І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися", - розповів один із пасажирів Максим.

Згодом їх в автозаку відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту, і розмістили камерах, де вони провели ніч і залишаються там і досі.

У туристів також відібрали всі речі, в тому числі ноутбуки, але дозволили залишити телефони, проте без зарядних пристроїв.

Затримані скаржаться на погані умови утримування і антисанітарію: в туалетах немає мила і туалетної бумаги, їм дозволили купити за свій рахунок, на підлозі лежать мертві таргани. Крім того, вони не мають доступу до їжі та води.

Сьогодні зранку затримані українці зв'язалися із консулом, яка сказала їм, що українці не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Обидва рейси будуть тільки у вівторок.

Дипломати України не приїжджали в аеропорт, а в МЗС пообіцяли розібратися в ситуації та надати допомогу.

Нагадаємо, у Німеччині затримали майже 60 українських заробітчан.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ