Аеропорт Брюсселя використовує сотню овець, щоб ті підрівнювали газон на шумозахисному бар'єрі по периметру.

Про це повідомляє «ЕвроПульс».

Це набагато екологічніше, ніж використання газонокосарок.

«Було б швидше використовувати газонокосарку, але ми вибираємо більш екологічне рішення», - зазначила прессекретар аеропорту Анке Франсен.

Вона додала, що використання овець сприятиме збереженню біорізноманіття на газонах:

«Тут більше місця для вирощування рідкісних рослин. І перехожим приємніше дивитися на стадо овець, ніж на газонокосарку».

Вівці, на відміну від газонокосарок, не тільки працюють без шкідливих викидів, але і підтримують біорізноманіття. Вони з'їдають траву і не пошкоджують верхні шари ґрунту, завдяки чому звільняється місце для нових паростків.

На тритижневому «випробувальному терміні» пастухи стежать, як вівці реагують на шум від літаків. Поки вівці не проявляють жодних ознак занепокоєння. Вівці будуть пастися в аеропорту до кінця червня, потім їх віддадуть назад на ферми - щоб вони перечекали спеку в липні і серпні. Потім восени адміністрація аеропорту планує знову їх залучити до роботи.

Овець не вперше у світі використовують замість газонокосарок: у цьому році в мадридському парку Каса-де-Кампо також провели такий експеримент.

У 2013 році овець для «підстригання» використовували в Парижі.

Як писав «Вголос», міжнародний пункт пропуску відкриють в аеропорту “Біла Церква”. Початок його роботи запланований на вересень 2019 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ