Під час ремонту в університеті Montclair в Нью-Джерсі виявив 112-літній лист від робітників, які побудували одну з будівель в університетському містечку.

Будівельник Роберт Канабі знайшов лист у пляшці з пивом, коли ремонтував стіну в приміщенні Коледж Холл, повідомляє CNN.

«Це дуже стара цегляна стіна, близько 14 футів з трьома шарами цегли. Так що я прибирав по цеглинці за допомогою інструменту», — сказав Канабі.

Він почув дзвін розбитого скла і зрозумів, що щось не так. Коли він очистив сміття, він знайшов пляшку з листом всередині.

«Це засвідчує, що ця стіна була побудована двома мулярами з Ньюарка, штат Нью-Джерсі, на ім'я Вільям Ханли і Джеймс Леннон, члени № 3 BMIU Америки», — йдеться в листі, який датовано 3 липня 1907 року.

«Ці хлопці працювали з цією будівлею і раніше, просто вони працювали близько 4 липня і пили пиво, і вони вирішили написати цю записку, щоб ми її знайшли», — сказав Канабі.

Чиновники університету провели кілька місяців, дізнаючись більше про людей, які залишили записку. У записах перепису 1920 року вони знайшли 33-річного Вільяма Хенлі, який жив на Центральному проспекті в Ньюарку. Вони також виявили муляра на ім'я Джеймс Леннон, який народився близько 1875 року, який також жив в Ньюарку за даними перепису 1930 року.

Університет також намагається знайти членів сімей, пов’язаних з чоловіками, які написали записку, але поки їм не пощастило. Університет планує продемонструвати на спеціальній виставці лист і пляшку, а також інші артефакти, знайдені в процесі ремонту.

«Ці дві людини заклали оригінальні цеглини Державного університету Montclair і є частиною його історії і перетворення його з педагогічного коледжу на дослідну установу, державний дослідницький університет, другий за величиною навчальний заклад в штаті», — сказав представник університету.

ІА "Вголос": НОВИНИ