Окрім цього, встановлено порушення під час проведення процедур закупівель, за результатами яких укладено договорів на суму 70,7 млн грн. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

За даними Держаудитслужби, за цей період ДУ «НАНЦ» отримало асигнувань на суму 196,5 млн грн.

«У вітчизняному антарктичному центрі бюджетні кошти витрачаються здебільшого не на проведення корисних для країни наукових досліджень, а на закордонні відрядження й інші, економічно необґрунтовані цілі. На сьогодні потребу в бюджетних коштах, більшу частину з яких (65-80 %) становлять видатки на організацію та проведення антарктичних експедицій, ДУ »НАНЦ« визначала з недотриманням бюджетного законодавства без відповідних розрахунків й економічних обґрунтувань», — зазначається в повідомленні Держаудитслужби.

Крім цього, із 12 об'єктів антарктичної станції «Академік Вернадський» на балансі ДУ «НАНЦ» обліковувалися лише два з них. Під час ревізії всі об'єкти антарктичної станції поставлено на облік та проведено їхню дооцінку на суму 42,1 млн грн.
Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній раді законопроект "Про основні засади діяльності органів державного фінансового контролю". Проект закону пропонує надати Держаудитслужбі спеціальний статус.

ІА "Вголос": НОВИНИ