Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу сайту Patriarchia.

«6 грудня під головуванням Блаженнійшого Макарія (Малетича), Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви в м. Києві відбулося засідання Архієрейського собору УАПЦ. На соборі розглянули питання щодо стану справ у Тернопільській та Хмельницькій єпархії УАПЦ та постановили  вивести архієпископа Мстислава (Гук) з числа єпископів. У зв'язку з рішенням та зверненням єпархіального собору Тернопільської єпархії (від 1 грудня 2016 року) до Архієрейського Собору УАПЦ  призначили правлячим єпископом Тернопільської єпархії Преосвященнійшого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, зі збереженням за ним керівництва Карпатською єпархією».

Таке рішення  собор прийняв одноголосно, підкресливши, що «архієпископ Мстислав (Гук), унаслідок ситуації, що склалась, надалі не може очолювати Тернопільську та Хмельницьку єпархії».

У своєму виступі владика Мстислав (Гук) попросив вибачення за допущені ним провини та  повідомив, що у найближчий час вимушений лікуватись через погіршення здоров'я.

ІА "Вголос": НОВИНИ