В австралійському Мельбурні мають намір відкрити перший у світі центр допомоги пацієнтам із ментальними розладами, де в терапії будуть застосовувати галюциногенні гриби.

Про це повідомляє Mixмag,передає Укрінформ.

Зазначається, що Pschae Institute вивчатиме ряд нових методів лікування психічних розладів та інших медичних станів, в тому числі з використанням галюциногенних грибів, MDMA та DMT — наркотичної речовини, що міститься в рослині аяваска, і яка дає психотропний ефект.

У дослідженнях інституту, що працюватиме на некомерційній основі, братимуть участь фахівці з Університетської клініки Цюриха, Королівського коледжу Лондона та Університету Торонто.

Ініціатори проєкту хочуть суттєво збільшити наукові та клінічні докази, що підтверджують безпечне використання психоделіків у якості терапії, щоб врешті досягти реєстрації ліків глобальними регуляторними органами, включаючи Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA).

Раніше повідомлялося, що у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги з допомогою робота-хірурга Da Vinci 14-річній дівчинці видалили кисту селезінки довжиною в 10 см.

ІА "Вголос": НОВИНИ