Спочатку останки віднесли до виду Priscileo roskellyae, який вже був відомий вченим, однак детальний аналіз показав, що це була зовсім інша хижа тварина, пише НВ.

При дослідженні черепа і нижньої щелепи тварини науковці помітили, що анатомія черепа відрізняється від анатомії інших сумчастих левів.

"Коли ми знайшли дедалі більше зразків у Ріверлі, ми почали розуміти, що вони взагалі не належать до цієї групи. Це був новий вид сумчастого лева, якого не бачили раніше. Це була інша гілка на дереві роду сумчастого лева", – сказав професор біологічних наук Університету Нового Південного Уельсу Майкл Арчер.

Дослідники вважають, що сумчастий лев, якого назвали Lekaneleo roskellyae, жив на деревах і їв птахів, змій та інших дрібних тварин. Цих хижаків відрізняла особлива унікальна будова зубів, які були подовженими і мали незвичайну ріжучу кромку.

Дослідники припускають, що на ранній стадії своєї еволюції сумчасті леви роду Lekaneleo roskellyae навіть поступалися в розмірах сучасним кішкам. Це були справді крихітні тварини, але при цьому – небезпечні хижаки.

Сумчасті леви вимерли 35 000 років тому, тому науковці ретельно досліджують скам'янілі останки, щоб визначити, як ці тварини загинули і який вплив на їх вимирання справила зміна клімату.

"Ми бачимо багато цих дуже дивних груп, у яких немає ніяких живих представників. Розуміння всіх цих взаємозв'язків між зміною навколишнього середовища і біорізноманіттям дуже важливе для розуміння і передбачення того, що відбудеться зараз", – зазначив Арчер.

Нагадаємо, нещодавно в Австралії вчені знайшли обвуглені рештки різних рослинних продуктів, вік яких становить 65-53 тисячі років.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ