Про це йдеться в повідомленні на сайті ОБСЄ.

«Ми вітаємо цю конструктивну участь і вважаємо, що інші економічні і соціальні питання, які обговорювалися протягом багатьох років, можуть швидко вирішитися», – сказав міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц. Генеральний секретар ОБСЄ Гремінгер приєднався до Курца, вітаючи результати, яких сторони досягнули за останні два тижні.

«Нещодавній прогрес забезпечує позитивний імпульс для ОБСЄ загалом. Позитивні зміни для місцевого населення мають значення для всього регіону ОБСЄ», – заявив він.

Так, Курц і Гремінгер закликали до якнайшвидшого виконання соціально-економічних питань, які були узгоджені. Вони зазначили, що зусилля ОБСЄ і воля політичного керівництва, переговори міжнародних партнерів у форматі «5 +2» дали відчутні результати.

Зазначимо, що мета переговорів у форматі «5 + 2» – виробити параметри всеосяжного врегулювання, заснованого на суверенітеті і територіальній цілісності Республіки Молдова в межах її визнаних кордонів зі спеціальним статусом для Придністров'я, що було підтверджено всіма 57 державами-учасниками ОБСЄ в заяві Ради міністрів, узгодженій в Гамбурзі 9 грудня 2016 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ