Про це повідомила голова Львівської обласної ради профспілки працівників освіти і науки Марія Яцейко під час зустрічі з профспілковими об’єднаннями Львівщини сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Марія Яцейко зазначила, що у більшості районів Львівщини не вистачить коштів на виплату заробітної плати освітянам до кінця року.

«Така ситуація у нас виникає щороку, але кожного разу ми «виходимо» із неї. Думаю, впораємось і цього року. Однак цьогоріч у нас є інша проблема: при прийнятті бюджету наша галузь у цифрах виглядала не зле, але у проекті були закладені кошти на підвищення заробітної плати. Оскільки підвищення не було, відповідні суми зняли і з обласного, і місцевих бюджетів. А з квітня відбулася індексація, тому в кожному бюджеті були витрачені додаткові кошти. Тому нам потрібно тепер вести переговори із центральною владою, щоб за кошти, які виділяли на підвищення зарплат, компенсували суму, яку ми витратили на індексацію», – сказала Марія Яцейко.

В свою чергу директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків зазначив, що на Львівщині в усіх галузях виплачено аванс за вересень на всіх територіях, крім міст Дрогобич та Борислав. Там залишилось виплатити 1,5 грн млн боргу по заробітній платі у бюджетній сфері. За словами Олега Демківа, вже цього тижня кошти на проведення цих виплат мають бути знайдені.

Як писав «Вголос», у Львівській області найбільшими підприємствами-боржниками по заробітній платі є ДП «Львівоблавтодор» та його філії, ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів», ПАТ «Львівська вугільна компанія», ДП «Львівські авіалінії».

ІА "Вголос": НОВИНИ