Керівництво компанії Facebook заявило, що внутрішнє розслідування не виявило «жодних доказів» втручання Росії в хід референдуму по Brexit у червні 2016-го за допомогою соцмережі.

Про це в інтерв'ю BBC Radio 4 сказав віцепрезидент Facebook, директор із комунікацій Ніколас Клегг, повідомляє «Сегодня».

За його словами, компанія провела внутрішній аналіз даних і не знайшла жодної «суттєвої спроби» з боку зовнішніх сил вплинути на результат голосування.

Клегг зазначив, що зараз є спокуса пояснювати політичний землетрус у Великій Британії «змовою». Але він вважає, що скептичні настрої британців щодо членства в Євросоюзі мають «більш глибокі коріння».

При цьому віцепрезидент Facebook заявив про необхідність державного регулювання соцмереж.

«Створення подібних правил не є завданням приватних компаній – ні великих, ні малих», - підкреслив він.

Клегг заявив про «термінову необхідність» створення нових норм щодо захисту даних і ведення виборчих кампаній, а також оцінки висловлювань, які розпалюють ненависть.

Раніше повідомлялося, що Facebook не виявила на сторінках однойменної соціальної мережі істотних слідів російського втручання в агітаційну кампанію напередодні референдуму 2016 року про членство Великої Британії в ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ