[media=87129,87130] 

Як пише на своїй сторінці у «Facebook» начальник командно-штабної машини полку «Донбас» Євген Шевченко, коли бійці зайшли в село, праворуч з посадки виїхали російські танки, почали «працювати» РПК і міномети. Українські воїни прийняли бій.

За його інформацією, доброволець із позивним «Літак» спалив ворожий танк.

«Усі відстрілюються з положення лежачи – щільність вогню така, що голови підняти не можна. Але з «Мухи» лежачи не стрельнеш. «Літак» спокійно так встає на коліно, прицілюється і гасить під вежу – феєрверк! Кулі свистять далі, а він стоїть – споглядав свій успіх, поки не стягнули вниз», – написав Шевченко.

Однак, за його словами, «Донбас» відступив через нерівність сил: стало зрозуміло, що терористи перекинули сюди суттєве посилення, що й підтвердив подальший допит узятих у полон.

За словами Євгена Шевченка, у бою загинули 3 бійці батальйону. Проте добровольці взяли в полон двох сепаратистів. Під час допиту вони розповіли, що в їхніх рядах наприкінці бою загиблих було приблизно 50 осіб, причому половину з них накрили свої ж із мінометів. Також вони розповіли, що їх перекинули в Логвинове тільки вранці – кого з Лутугиного, кого з Вуглегірська. У них було 18-20 танків – щонайменше три було знищено. Також ще 15 терористів узяли в полон бійці ЗСУ.

Переважно всі полонені – громадяни України з Єнакієвого, Донецька, Горлівки. Майже всіх кинули в їхній перший реальний бій. До цього вони здебільшого стояли на блокпостах та рили окопи. Полоненим обіцяли по 360 доларів на місяць. Однак за три місяці вони жодного разу не отримували грошей. Вступ до банди вони пояснювали тим, що «бідно живуть» і, кажуть, хотіли отримати обіцяні гроші та втекти за першої ж нагоди.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ