В Іспанії у неділю, 10 листопада, через політичну кризу проходять достроково вже четверті парламентські вибори за останні чотири роки.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, дострокові вибори просив провести виконувач обов'язків прем'єр-міністра країни, представник правлячої Соціалістичної робітничої партії Педро Санчес. Причиною стала політична криза, яка виникла після виборів квітня 2019 року.

Усього у виборах беруть участь п'ять партій: правляча соціалістична партія, ультраправа партія Vox, консервативна «Народна партія», ліва партія «Подемос» і ліберальна партія «Громадяни».

У Каталонії вибори проходитимуть під наглядом сил безпеки, у зв'язку з загрозою прихильників незалежності регіону, які можуть спробувати перешкодити голосуванню.

У липні депутати парламенту двічі провалили спроби затвердження Санчеса прем'єром через безуспішність переговорів соціалістів і представників «Подемос».

Іспанський король Філіп VI, зі свого боку, ухвалив рішення не висувати більше будь-які кандидатури на посаду прем'єра, у зв'язку з чим і було вирішено провести позачергові вибори.

Нагадаємо ,в Барселоні проходить мітинг проти відділення від Іспанії.

ІА "Вголос": НОВИНИ