Іспанська кінопремія «Гойя» в категорії «кращий фільм» дісталася комедії «Чемпіони» (Campeones) режисера Хав'єра Фессера.

Як передає Spains News, переможці кінопремії були оголошені в ніч на неділю в ході 33-ї церемонії вручення нагород.

Церемонія тривала більше трьох годин у Виставковому палаці в Севільї, з ведучими Андреу Буенафуенте та Сільвією Абріл.

Кінокартина «Чемпіони» була номінована на премію «Гойя» відразу в 11 категоріях. У фільмі розповідається про тренера з баскетболу, який за рішенням суду змушений працювати з командою гравців з обмеженими розумовими здібностями.

Премію кращого актора отримав Антоніо де ла Торре за зйомки в трилері «Королівство» (El Reino), кращою актрисою була визнана Сусі Санчес за драму «Хвороба в неділю» (La enfermedad del domingo), режисером – іспанець Родріго Сорогойен за «Королівство».

Звання кращого європейського фільму дісталося стрічці «Холодна війна» (Zimna wojna) польського режисера Павла Павліковського, а найкращою американською стрічкою став фільм «Рома» (Roma) мексиканського режисера Альфонсо Куарона.

Національна кінопремія «Гойя» названа на честь художника Франсіско Гойї (1746-1828). Вона вручається Іспанської академією кінематографічних мистецтв і наук щорічно з 1987 року. Нагорода являє собою бронзовий бюст Гойї.

У 2018 році премію в категорії кращий фільм отримала картина «Книгарня» (La libreria) іспанської режисерки Ізабель Койшет.

ІА "Вголос": НОВИНИ