Про це інформує прес-служба САП.

Вчора 30 березня 2017 року в Королівстві Іспанія за орієнтуванням Департаменту Інтерполу та Європолу України затримано громадянку України Кадирову Іннесу, яка розшукується НАБУ для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Кадирова Іннеса є одним із співорганізаторів в так званій «газовій схемі» депутата Олександра Онищенка і була оголошена в розшук в серпні 2016 року.

На цей час САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції Кадирової на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності.

Детальніше

Онищенко О.Р., будучи народним депутатом України, маючи досвід керівника у сфері управління спільною діяльністю та веденні балансу спільної діяльності від імені учасників за договором про спільну діяльність, повний контроль над діяльністю підприємств ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест», які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», досконало вивчивши та проаналізувавши попит та ціни на ринку природного газу в Україні, прийняв для себе рішення про особисте збагачення шляхом заволодіння грошовими коштами ПАТ «Укргазвидобування», отриманими від реалізації природного газу видобутого в межах договорів про спільну діяльність, шляхом зловживання службовим становищем. При цьому усвідомлюючи, що самостійно реалізувати свій злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння грошовими коштами від реалізації природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», він не в змозі, в січні 2013 року, за активної участі Постного В.М. та Кадирової І.П. створив злочинну організацію, з метою вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої у різний період часу увійшли Сергієнко О.П., Свіченко С.О., Кравченко Д.С., Кабаєв С.І., Бистрицький Є.Р., Смаглюк Ю.М., Фисун В.І., Гречанюк М.П., Іванов М.С., Рябошапка О.М., Железняк Л.В., Гарчева К.Ф., Канцелярук О.Б., Жицький П.М., Пігуляк В.М., Копчук І.М., Купріяненко В.С., Якимащенко Р.Ю., а також невстановлені слідством особи.

ІА "Вголос": НОВИНИ