Італійська поліція конфіскувала виявлений митницею в контейнері з Бразилії болід Формули-1, який був надрукованій на 3D-принтері нелегальної копією Ferrari SF90 зразка 2019 року.

Як повідомляє Агентство митниці та державної монополії Італії, при перевірці прибув з Бразилії контейнера було виявлено копія боліда Формули-1 Ferrari SF90, на якому Скудерія брала участь в чемпіонаті світу 2019 року.

Копія надрукована на 3D-принтері в масштабі 1: 1, однак ця копія є лише макет, позбавлений механічних або електричних деталей. Митниця зв'язалася з Ferrari і розповіла про підозрілу знахідку, але представники автовиробника відповіли, що нічого про це не знають. З'ясувалося, що копія боліда призначалася для офіційного дилера Ferrari в Тоскані – його планувалося виставити в демонстраційному залі відділу продажів.

Відомо, що репліка була виготовлена зі скловолокна на 3D-принтері без використання в якості «донора» справжнього боліда – за основу макета взяли фотографії Ferrari SF90. Після консультацій з виробником місцева поліція за клопотанням Агентства митниці та державної монополії Італії конфіскувала копію боліда як нелегальну копію ліцензійного товару, причому навіть не дивлячись на відсутність логотипів або написів. Винним, яких належить визначити слідству, загрожує звинувачення в порушенні прав на інтелектуальну і промислову власність – їх правовласником в даному випадку є компанія Ferrari.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ