Влада міста пояснює, що мешканці не повинні ганятися за кожною комахою, а лише не сприяти їх природному збільшенню, пише газета «Закон і Бізнес».

Міська влада випустила спеціальну ухвалу для місцевих жителів, адміністрації поселень, власників фірм і магазинів, а також фермерських господарств, яка діє до кінця жовтня. Згідно з цим документом заборонено залишати відкритими у квартирах і на роботі, на балконах і в садах предмети й контейнери, де може скупчуватися дощова вода.

Це означає, що італійців можуть штрафувати за залишені на терасі пляшки і порожні підставки під квіткові горщики або за встановлення тенту, оскільки там може збиратися дощова вода.

Крім того, необхідно щільно закривати кришками або москітними сітками всі контейнери, де може накопичуватися волога, і щонеділі спорожняти й очищати всі миски і корита, з яких п’ють тварини. Не можна допускати, щоб вода зі зрошувальних систем потрапляла в колодязі. Рекомендують також вирощувати в невеликих садових фонтанах і водоймищах риб, які їдять комариних личинок.

У довгому списку заборон є рекомендація регулярно дезінфікувати колодязі й місця зливу дощової води і косити траву, щоб комарі не могли розводити там своє потомство.

ІА "Вголос": НОВИНИ